Видео и Аудио записи на Кришнамурти * Фондация Кришнамурти

Достъп до пълната колекция с видео и аудио записи на Кришнамурти, напълно безплатно за всички по света, плюс линкове до стотици откъси.

Пълната видео колекция на Кришнамурти е един от главните проекти на Фондацията през последните години. Тя включва публикуването на видео материали с Кришнамурти в оригинална форма, безплатно и без реклами. Много от тези видео материали не са били публикувани никога преди. Целта беше да се създаде едно достъпно хранилище онлайн с разговори и диалози, като се акцентира на достъпността. За да се постигне това, стотици доброволци работиха по целия свят, като направиха субтитри на видео материалите на Кришнамурти на 30 езика, а работещите във Фондацията добавиха заглавия и описания на всяко видео.

Това публикуване беше възможно благодарение на години работа по дигитализирането и продуцирането на 600 пълнометражни видеа. Тази работа беше изцяло организирана и извършена от Фондацията Кришнамурти с видеа, налични на официалният YouTube канал (J. Krishnamurti Official YouTube channel), осигурявайки живото учение на Кришнамурти да премине в дигиталната ера, като поддържа своя присъщ дух на цялостност.

Пълният видео проект приключи и сега фокусът се премести на аудио материалите, с цел да се публикува обширната колекция от около 2500 записа. Тази колекция набляга на тези разговори и диалози, които не са записани на видео.

Фондацията Кришнамурти също така поддържа втори YouTube канал, със стотици видео откъси, внимателно подбрани и редактирани, за да предостави кратки видеа на различни теми. Тази кратка форма е идеално за онлайн гледане и споделяне.

По-долу ще откриете една селекция от ключови видеа и серии, допълвани от подбрани аудио записи. За да се навигира по-лесно в това голямото количество материали, които са налични сега, ние създадохме три директории с PDF файлове за сваляне. В първия лист се съдържат всички видео материали, които имат преводи със субтитри, втората директория съдържа линкове до всички пълнометражни аудио и видео продукции, като и информация за тях. Третата директория съдържа линкове до всички аудио и видео откъси.

 

Photo of J. Krishnamurti

ОБШИРНА КОЛЕКЦИЯ

Пълнометражни видеа

Това е пълният набор от видео материали с Кришнамурти, за които Фондацията държи авторските прави, в тяхната оригинална, автентична форма. Започвайки от 1966 година те включват публични лекции, дискусии и срещи с въпроси и отговори, дискусии с малки групи, разговори с отделни личности и образователни диалози.

Photo of J. Krishnamurti

ОБШИРНА КОЛЕКЦИЯ

Пълнометражни аудио материали

Често допълвана, тази колекция от аудио материали се фокусира на тези записи, които не са налични на видео. Най-ранният аудио запис беше направен през 1949 година. От 60-те години на миналия век, когато започна записването на материали с Кришнамурти на видео лента, неговите разговори и дискусии бяха все-повече записвани и на аудио.

Photo of J. Krishnamurti

ОБШИРЕН СПИСЪК С ВИДЕО МАТЕРИАЛИ

ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ откъси

През 80 години на миналия век Кришнамурти проведе стотици публични срещи с въпроси и отговори. Тези откъси, които са една завършена тема, се състоят от написани въпроси и проникновените отговори на Кришнамурти, които са представени в идеален малък видео формат.

Photo of J. Krishnamurti

ОБШИРЕН СПИСЪК С ВИДЕО МАТЕРИАЛИ

ОТКЪСИ

Подбрани откъси от голямото количество видеа с Кришнамурти с цел да се състави една нарастваща колекция от достъпни видеа. Материалите са подбрани от работещите във Фондацията.

Photo of J. Krishnamurti

ВЪВЕЖДАЩО ВИДЕО

За Свободата

Това видео е едно въведение в Кришнамурти, взимайки свободата като основа за изследване на неговото учение. То предлага поглед върху неговия подход към разрешаване на много проблеми които обременяват човечеството и включва откъси от лекции на Кришнамурти и кратко описание на неговия живот.

Photo of J. Krishnamurti

ВИДЕО СЕРИИ 1966

Истинска революция

Тези осем програми бяха продуцирани и излъчени в Америка и представляват най-ранният филм със звук на Кришнамурти, който говори публично. Много фундаментални въпроси на живота са изследвани с голяма енергия и страст.

Photo of J. Krishnamurti, David Shainberg, David Bohm

ВИДЕО СЕРИИ БРОКУУД ПАРК 1976

Трансформация на Човека

В тези класически серии от седем приятелски и задълбочени разговора с психиатъра Дейвид Шайнберг (David Shainberg) и физикът Дейвид Бом (David Bohm) са изследвани следните теми: промяна в основата на нашето същество, представи и взаимоотношения и святостта на живота.

Photo of J. Krishnamurti

ВИДЕО СЕРИИ СААНЕН 1976

Ти си осъзнат точно (и само) сега или никога

Това беше първият път, когато Кришнамурти беше записван на видео на събиранията в Саанен в Швейцария. Сериите от 12 разговора и дискусии представят неговото учение в цялост, от болката до светлината, от страха до трансформацията.

Photo of J. Krishnamurti

ВИДЕО СЕРИИ БРОКУУД ПАРК 1977

Края на скръбта идва, когато няма „мен“

В тези шест публични срещи, Кришнамурти изследва скръбта като централна за човешките преживявания, възможността за нейното приключване, функционирането на мозъка и процъфтяването на доброто.

Photo of J. Krishnamurti

ВИДЕО СЕРИИ МАДРАС 1978-79

Животът е движение в учене

Тези серии от девет лекции и дискусии акцентират подхода на Кришнамурти към индийската публика. Той започва, като твърди, че организациите не са спасили човечеството и подчертава необходимостта да се учи извън полето на мисъл и време.

Photo of J. Krishnamurti

АУДИО СЕРИИ ОХАЙ 1978

Има ли начин да се живее напълно свободно от натиск?

Натискът е нещо, което повечето от нас преживяват като нарастващ в нашия живот. В тези серии от десет аудио записа Кришнамурти изследва възможността да се живее без натиск, с един ред, който произтича от (едно) действие без център.

Photo of J. Krishnamurti, Allan W. Anderson

ВИДЕО СЕРИИ САН ДИЕГО 1974

Един напълно различен начин на живот

Това обширно изследване с професор Алън Андерсон (Alan W. Anderson) представлява една от най-познатите видео серии с Кришнамурти. Тези 18 разговора обхващат теми като знанието, любов и удоволствие, медитация и свят ум.

Photo of J. Krishnamurti

ВИДЕО СЕРИИ САН ДИЕГО 1970

Приключване на страха

В тези ранни (цветни) серии Кришнамурти разглежда възможността за приключването на страха, преди да навлезе в дълбокото изследване на истинското значение на медитацията. Следва една дискусия със студентите, които питат дали ние можем да бъдем свободни от насилие.

Photo of J. Krishnamurti

АУДИО СЕРИИ ЛОНДОН 1961

Умът трябва да бъде напълно празен, за да види нещо ново

Това е обширен набор от 12 аудио записа. Тези разговори изследват природата на ума и мисълта, страха, който е общ за човечеството, нашите обусловености и желания, конфликт и страдание, мястото на времето в трансформацията и религиозния ум.

Photo of J. Krishnamurti

ВИДЕО И АУДИО СЕРИИ РИШИ ВАЛЕЙ 1984

Всеки път, когато гледаш, ти учиш

Кришнамурти пита тук дали ние можем да спрем да мислим за себе си, изследвайки защо мозъкът винаги записва и проследява причините за изопачаването. Тези серии, които включват един аудио запис и две цветни видеа, изясняват подхода на Кришнамурти към младите студенти.