Portrait of philosopher and teacher J. Krishnamurti

Фондация Кришнамурти

Фондацията е основана, за да запази и направи достъпни работите на Кришнамурти. Ние се намираме в Кралство Великобритания и предлагаме на всички хора по света, които търсят и разбират учението на Кришнамурти, една широка достъпност до учението.

Ние активно публикуваме автентичните книги, подбрани статии и цитати като продължаваме да осигуряваме учението на Кришнамурти да е широко познато сега и в бъдеще, благодарение на нашите архиви, свободните видео и аудио публикации, както и проектите в социалните медии и подкасти.

Кришнамурти 

Джиду Кришнамурти е широко признат като един от най-големите философи и учители на всички времена. В продължение на седем десетилетия той говореше по целия свят на големи публични лекции и с множество личности, включително писатели, учени, философи и деятели на образованието.

Кришнамурти се  интересуваше от цялото човечество, не принадлежеше към никаква националност или религиозна система, не принадлежеше към никаква културна група. Той основа няколко училища в Индия, Великобритания и САЩ, които продължават да образоват за цялостно разбиране на човечеството и на изкуството да се живее. Кришнамурти настояваше, че само с това задълбочено разбиране ние можем да живеем в мир: „Има надежда и тя е в човечеството, а не в обществото, не в системите, не в религиозните организации, но във вас и в мен“.

Централните теми в неговото учение включват свобода, любов, страх, медитация и интелигентност.

Брокууд Парк

Брокууд Парк в Хампшир, Кралство Великобритания, беше домът на Кришнамурти в Европа. Брокууд се състои от Училището Брокууд Парк, Кришнамурти Център и Фондацията.

Училището Брокууд Парк, което е основано от Кришнамурти, е международно училище пансион, което предлага персонализирано холистично (цялостно) образование за около 70 студенти на възраст от 14 до 19 години. То поощрява както академичното преуспяване, така и себепознанието, креативността и честността.

Кришнамурти център е уникален център за ритрит и учение, който се намира в прекрасната природа на Националния парк Саут Даунс (South Downs National Park).
Той предлага индивидуални и групови ритрити за тези, които желаят да изследват себе си в светлината на учението на Кришнамурти.