Aerial view of Brockwood Park, Hampshire UK
Въздушен поглед върху Брокууд Парк, Хампшир, Обединеното Кралство

Брокууд Парк се намира в една тиха и достъпна част на Хампшир, Обединеното Кралство. Разположен между древните гори и хълмове на Саут Даунс, Брокууд е идеалното място за изследване цялостта на живота. Отделните части на Брокууд Парк взаимно се допълват и формират едно уникално цяло. Кришнамурти Център е един тих център за ритрит, който е предназначен за възрастни, които да изследват учението на Кришнамурти във връзка със своя живот. Училището Брокууд Парк предлага едно уникално образование в училище пансион за тинейджъри от целия свят. Малкото училище Инвуудс е едно независимо дневно училище за деца в начално образование. Фондацията осигурява учението на Кришнамурти да се запази и да бъде достъпно по целия свят.

The Krishnamurti Centre Conservatory
Един поглед към Кришнамурти Център

Кришнамурти Център

Основан от Кришнамурти и отворен за посетители през 1987, този Център за ритрит беше проектиран и построен с определена цел. Той е разположен в около 40 акри площ в красивата природа на Хампшир. Центърът разполага с 20 стаи и 2 апартамента, с библиотека, всекидневна, зимна градина, видео зала, столова, вътрешен двор и уникална тиха стая, които формират общите пространства. Всичките храни са вегетариански, като е възможна също и веганска опция. Няма направляване или структурирана активност освен Тематични Уикенди и Учебни Ритрити. Гостите могат да организират свое собствено учене, да използват библиотеката, да се разхождат в парка наоколо и в околностите, да изследват неформално с другите. Еднодневни посетители също са добре дошли с предварителна заявка.

Това място трябва да бъде много красиво, с дървета, птици и тишина, тъй като красотата е истина, а истината е доброта и любов.

КРИШНАМУРТИ

Колекцията от книги на Центъра, както и видео и аудио записи са на разположение на всички гости. Библиотеката съдържа книги на Кришнамурти на английски и преводи на много различни езици. За гостите има 2 видео зали, а също така преносими уреди за слушане. Книжарницата предлага голяма селекция от книги на Кришнамурти.

Exterior view of the Krishnamurti Foundation offices at Brockwood Park, Hampshire UK
Офисът на Фондацията Кришнамурти в Кришнамурти център

Фондацията Кришнамурти

Основана през 1968 година като благотворителна организация и намираща се в Кришнамурти Център, Фондацията има за цел да съхрани и да направи достъпно учението на Кришнамурти.

Фондацията служи на обществото като предлага напълно свободен достъп за всички хора по света на видео записи, аудио записи и текстове за тези, които се интересуват от изследване на учението на Кришнамурти и разбирането му в своя живот.

За своите намерения за Фондациите, Кришнамурти каза:

Фондациите ще имат грижата това учение да се запази цяло, да не бъде изкривено, да не бъде покварено.

Students at Brockwood Park playing chess
Ученици от Училището Брокууд Парк

Училището Брокууд Парк

Училището Брокууд Парк е международно средно училище пансион, което предлага едно персонализирано, цялостно образование за около 70 ученици на възраст от 14 до 19 години. Това училище, което е единствено от този вид в Европа и е дълбоко вдъхновено от учението на Кришнамурти, насърчава академични постижения, себе-разбиране, креативност и цялостност в една обстановка на сигурност и не-конкурентност.

Тук в Брокууд, ние сме отговорни да създадем почвата, в която има свобода. В тази свобода ние можем да процъфтяваме в доброта.

КРИШНАМУРТИ

Образованието в Брокууд отива отвъд много традиционни начини на учене. То не е изключително само академично, неговата мисия е да помогне на учениците на научат изкуството да се живее, като събира заедно аспектите на учене, чувствителност, непредубеденост, себе-изучаване и себе-разбиране, които често се игнорират.

Малкото Училище Инвуудс

Както се подразбира от неговото име, Началното Училище Инвуудс се намира в прекрасна гора, на една кратка разходка разстояние от Училището Брокууд Парк. Това не е само едно място в природата, в което да се придобива знание, но училището предлага една среда, която насърчава оценяването на взаимоотношенията, себе-познанието и себе-наблюдаването, което дава резултат в един креативни, изследващи и внимателни умове.

Включете се

За възрастните, които се интересуват от посещение и включване в живота на Брокууд Парк, ние препоръчваме първоначално да дойдете на ритрит в Кришнамурти Център. Вие можете да откриете много тук. В центъра ние приемаме определен брой доброволци на възраст от 19 до 35 години (и други, което се определя от наличното място), предлагайки шанс да се изследват фундаменталните въпроси на живота в светлината на учението на Кришнамурти. Вие можете да откриете повече за тази програма тук.

The Grove at Brockwood Park
Местоположение

Приятели на Брокууд

Хора от целия свят създадоха и поддържат Брокууд Парк с тяхната щедрост, грижа и обич, качества, които обикновено се свързват с приятелството. Множеството връзки, които Брокууд помогна да се изградят през годините, може би най-добре се описват с думата приятелство. В същия дух, ние които сме настойници на Брокууд, молим за вашата помощ за да осигурим бъдещето на това удивително начинание. Като се регистрирате като приятел на Брокууд Парк, вие пряко подпомагате работата, която се извършва тук – единственият център от този вид в Европа – и подпомагате да се запази и да се пренесе в бъдещето учението на Кришнамурти.

Местоположение