Aerial view of Brockwood Park, Hampshire UK

Ilmakuva Brockwood Parkista, Hampshire UK

Brockwood Park sijaitsee rauhallisessa mutta helposti saavutettavassa paikassa Hampshiressa, Englannissa, South Downsin vanhojen metsien ja kumpuilevan maiseman keskellä. Brockwood on ihanteellinen ympäristö elämän tutkimiseen. Brockwood Parkin elementit täydentävät toisiaan ja muodostavat ainutlaatuisen kokonaisuuden. Krishnamurti Centre on rauhallinen keskus, joka on suunniteltu aikuisille, jotka haluavat tutkia Krishnamurtin elämäntyötä ja sen merkitystä omaan elämäänsä. Brockwood Parkin koulu tarjoaa ainutlaatuista opetusta sisäoppilaitoksena eri puolilta maailmaa tuleville nuorille. Inwoods Small School on yksityinen koulu alakouluikäisille lapsille. Foundationin tehtävä on varmistaa, että Krishnamurtin opetukset säilyvät ja ovat saatavilla kaikkialla maailmassa.

The Krishnamurti Centre Conservatory

Näkymä Krishnamurti Centrestä

The Krishnamurti Centre

Krishnamurtin perustama ja vuonna 1987 avattu Krishnamurti Centre on suunniteltu retriittejä varten. Sen 16 hehtaarin tontti on Hampshiren kauniilla maaseudulla ja majoituspaikkoja on 20 huonetta ja kaksi huoneistoa, kirjasto, oleskelutila, kasvihuone, videohuoneita, ruokailutila, sisäpiha ja ainutlaatuinen hiljainen huone muodostavat yhteiset tilat. Kaikki ateriat ovat vegetaarisia, myös vegaaninen vaihtoehto. Ohjattua tai ohjelmallista toimintaa on ainoastaan teemaviikonlopuissa ja ryhmäretriiteissä. Vieraat voivat omatoimisesti tutkia opetuksia, kävellä lähistöllä ja tutkia yhdessä vapaamuotoisesti toisten kanssa. Päivävieraat ovat tervetulleita etukäteisvarauksella.

Tässä paikassa on suurta kauneutta, puita, lintuja ja hiljaisuutta, sillä kauneus on totuus, ja totuus on hyvyyttä ja rakkautta.

Krishnamurti

Centren kirja-, video- ja audiotallenteiden kokoelma on kaikkien vieraiden käytössä. Kirjastossa on kopiot kaikista Krishnamurtin kirjoista ja monia käännöksiä. Vieraiden käytössä on kaksi videohuonetta ja kannettavia laitteita. Kirjakaupassa on monipuolinen valikoima Krishnamurtin kirjoja.

Exterior view of the Krishnamurti Foundation offices at Brockwood Park, Hampshire UK

Foundationin toimisto Krishnamurti Centressä

The Krishnamurti Foundation

Krishnamurti Foundation Trust on 1968 perustettu Krishnamurti Centressä toimiva hyväntekeväisyysjärjestö, jonka tehtävänä on säilyttää ja pitää Krishnamurtin opetuksia saatavilla. Palvelemme maailmanlaajuisesti tarjoamalla Krishnamurtin videoita, audioita ja kirjoituksia vapaasti käytettäväksi.

Foundation ei ole uskonnollinen organisaatio eikä sillä ole henkistä auktoriteettia. Se palvelee niitä, joita kiinnostaa ymmärtää Krishnamurtin opetuksia oman elämän ympäristössä.

Krishnamurti kuvasi Foundationien tarkoitusta:

Foundationien tehtävänä on katsoa, että nämä opetukset pysyvät sellaisinaan, eikä niitä vääristellä tai turmella.

Students at Brockwood Park playing chess

Oppilaita Brockwood Parkin koulussa

Brockwood Parkin koulu

Brockwood Parkin koulu on kansainvälinen sisäoppilaitos, joka tarjoaa yksilöityä, holistista kasvatusta noin 70 oppilaalle, iältään 14-19 vuotta. Koulu on ainoa Euroopassa toimiva, on syntynyt Krishnamurtin opetusten innoittamana ja rohkaisee akateemiseen erinomaisuuteen, itsensä ymmärtämiseen, luovuuteen ja integriteettiin turvallisessa ympäristössä, ei-kilpailullisessa hengessä.

Täällä Brockwoodissa olemme vastuussa vapauteen perustuvan ympäristön luomisessa. Vapaudessa voimme kukoistaa hyvyydessä.

Krishnamurti

Opetus Brockwoodissa poikkeaa perinteisestä oppimisesta. Akateemisten tavoitteiden lisäksi tehtävänä on auttaa opiskelijoita oppimaan elämäntaitoja, rohkaista oppimisen moninaisuutta, herkkyyttä, mielen avoimuutta ja usein unohdettua itsereflektiota.

Inwoods Small School

Kuten nimikin sanoo, Inwoodsin alakoulu sijaitsee kauniin metsän keskellä kävelymatkan päässä Brockwood Parkin koulusta. Luonnonkaunis sijainti antaa hyvän perustan tiedon omaksumisen lisäksi ihmissuhteiden, itsetuntemuksen ja reflektoivan havainnoinnin vaalimiseen. Tavoitteena on luova, tutkiva ja tarkkaavainen mieli.

Tule mukaan

Nuorille aikuisille (23-35 -vuotiaille), jotka ovat kiinnostuneita Krishnamurtin opetuksista, Brockwood Park tarjoaa tilaisuuden tutkimiseen ja osallistumiseen 11 kuukauden ajan. Voimme ottaa rajoitetun määrän vapaaehtoisia auttajia kulloisenkin tarpeen mukaan. Näin he saavat tilaisuuden tutkia elämän syvällisiä kysymyksiä Krishnamurtin opetusten valossa samanhenkisten ihmisten seurassa.

Lisäksi kuulemme aina mielellään ihmisistä, jotka ovat kiinnostuneita Krishnamurtista ja haluavat tietää enemmän mahdollisuudesta työskennellä Brockwood Parkissa. Meillä ei ehkä ole sopivaa paikkaa juuri sillä hetkellä mutta meidän on hyvä olla tietoisia mielenkiinnosta tulevia tehtäviämme kohtaan.

Tervetulleita ovat myös kotoa käsin työskentelevät vapaaehtoiset erilaisiin projekteihin, erityisesti videotekstitysten kääntämiseen.

Jos olet kiinnostunut, ole hyvä ja lähetä meille sähköpostitse saateviesti ja CV.

The Grove at Brockwood Park
The Grove Brockwood Parkissa

Friends of Brockwood

Ihmiset eri puolilta maailmaa ovat luoneet ja pitäneet yllä Brockwood Parkia olemalla anteliaita, välittäviä ja rakastavia. Näitä ominaisuuksia liitämme ystävyyteen. Monia Brockwoodissa vuosien varrella syntyneitä ihmissuhteita voi ehkä parhaiten kuvata ystävyydeksi. Samassa hengessä pyydämme apuanne varmistaaksemme yhdessä tämän paikan tulevaisuuden. Rekisteröitymällä Friend of Brockwood Park -sivustolla autat täällä Brockwood Parkissa – joka on ainoa lajissaan Euroopassa – tehtävässä tärkeässä työssä ja varmistat Krishnamurtin perinnön jatkumisen.

Sijainti