Portrait of philosopher and teacher J. Krishnamurti

Krishnamurti Foundation Trust

Het doel van de Foundation is om het werk van Krishnamurti te behouden en ervoor te zorgen dat het beschikbaar is en blijft. We zijn een charitatieve stichting, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, die wereldwijd diensten verleent aan degenen die in hun eigen leven willen begrijpen wat Krishnamurti te zeggen heeft.

We zijn actief op het gebied van het publiceren van authentieke boeken, gearchiveerde artikelen en citaten. We zijn ook altijd bezig om ervoor te zorgen dat Krishnamurti nu en in de toekomst ruime bekendheid geniet, waarbij we putten uit ons archief, gratis toegankelijke video’s en audiotapes online zetten, actief zijn in de sociale media en podcasts produceren.

Krishnamurti

 J. Krishnamurti wordt wereldwijd gezien als een van de grootste filosofen en leraren aller tijden. Zeventig jaar lang hield hij over de hele wereld toespraken voor een groot publiek en had hij individuele gesprekken met talloze mensen, waaronder schrijvers, wetenschappers, filosofen en leraren.

Krishnamurti’s zorg ging uit naar de hele mensheid, hij was wars van elke nationaliteit of geloof en behoorde tot geen enkele groep of cultuur. In India, het Verenigd Koninkrijk en de VS richtte hij scholen op, waar nog steeds onderwijs wordt gegeven dat gericht is op het algeheel begrijpen van de mensheid en de kunst van het leven. Krishnamurti benadrukte dat we alleen in vrede kunnen leven als we dit grondig begrijpen. ‘De enige hoop ligt in de mensheid, niet in de maatschappij, niet in systemen, niet in georganiseerde religieuze systemen, maar in jou en mij.’

In zijn lessen staan onderwerpen centraal als vrijheid, liefde, angst, meditatie en intelligentie.

Brockwood Park

Brockwood Park in Hampshire VK, was Krishnamurti’s vaste verblijfplaats in Europa. Brockwood bestaat uit de Brockwood Park School, het Krishnamurti Centre en de Foundation.

De Brockwood Park School, die door Krishnamurti werd opgericht, is een internationale kostschool en biedt persoonsgericht holistisch onderwijs aan circa 70 leerlingen in de leeftijd van 14 tot 19 jaar. Ze worden er gestimuleerd tot een uitmuntend intellectueel niveau, zelfinzicht, creativiteit en integriteit.

Het Krishnamurti Centre is een uniek retraite- en studiecentrum, dat is gelegen in het prachtige landschap van het South Downs National Park. Het biedt gelegenheid aan individuen en groepen om in een rustige omgeving zichzelf te onderzoeken in het licht van Krishnamurti’s lessen.