Aerial view of Brockwood Park, Hampshire UK
Luchtfoto van Brockwood Park, Hampshire VK

Brockwood Park is gelegen in een rustige, maar goed bereikbare streek in Hampshire, VK. Omringd door de oude bossen en glooiende heuvels van de South Downs is Brockwood de ideale plaats om het hele leven te onderzoeken. De verschillende elementen van Brockwood Park vullen elkaar aan en vormen samen een uniek geheel. Het Krishnamurti Centre is een rustig retraitecentrum voor volwassenen om onderzoek te doen naar het werk van Krishnamurti en de relevantie daarvan voor hun eigen leven. De Brockwood Park School verzorgt een unieke vorm van onderwijs voor inwonende studenten (14 tot 19 jaar) uit de hele wereld. De Inwoods Small School is een onafhankelijke dagschool voor kinderen in de basisschoolleeftijd. De Foundation zorgt ervoor dat Krisnamurti’s werk wordt bewaard en wereldwijd beschikbaar wordt gesteld.

The Krishnamurti Centre Conservatory

Foto van het Krishnamurti Centre

Het Krishnamurti Centre

Het Centre dat door Krishnamurti werd opgericht en in 1987 openging, is speciaal ontworpen als retraitecentrum. Het Centre ligt op een terrein van 20 hectare in de mooie natuur van Hampshire. Het beschikt over 20 zit-slaapkamers en twee flats voor de gasten. De gemeenschappelijke ruimtes zijn: leeszaal, ruime zitkamer, serre, videoruimtes, eetzaal, binnentuin en een unieke stilteruimte. Alle maaltijden zijn vegetarisch, en op verzoek vegan. Er is geen begeleiding of gestructureerde activiteit, behalve tijdens de themaweekenden of studieretraites. Gasten kunnen zelf bepalen wat ze willen bestuderen, ze kunnen gebruik maken van de bibliotheek, wandelen in Brocwood Park of in de omgeving en op informele wijze met anderen in dialoog gaan. Ook daggasten zijn welkom als ze zich vooraf aanmelden.

Dit moet een plaats zijn van grote schoonheid, met bomen, vogels en stilte, want schoonheid is waarheid en waarheid is goedheid en liefde.

Krishnamurti

Alle gasten hebben toegang tot de collectie boeken, video’s en audiotapes van het Centre. De leeszaal bevat een of meer exemplaren van alle Krishnamurti boeken en vele vertalingen. Er zijn twee videoruimtes en de gasten kunnen gebruik maken van draagbare audiorecorders. De boekwinkel beschikt over een uitgebreide selectie Krishnamurti boeken.

Exterior view of the Krishnamurti Foundation offices at Brockwood Park, Hampshire UK

Kantoor van de Foundation in het Krishnamurti Centre

De Krishnamurti Foundation

De Krishnamurti Foundation Trust werd in 1968 opgericht als charitatieve stichting. Ze is gevestigd in het Krishnamurti Centre met het doel om Krishanmurti’s lessen te behouden en beschikbaar te maken. We richten ons op een wereldwijd publiek door te zorgen dat iedereen, waar dan ook, gratis toegang kan krijgen tot Krishnamurti video’s, audiotapes en teksten.

De Foundation is geen religieuze organisatie en heeft geen enkel sprititueel gezag. Het is een dienstverlenende organisatie voor mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn in Krishnamurti’s werk en dat willen begrijpen in de context van hun eigen leven.

Krishnamurti formuleerde zijn intenties voor de Foundations als volgt: 

De Foundations zullen erop toezien dat deze lessen volledig, niet vervormd en in hun zuivere vorm bewaard blijven.

Students at Brockwood Park playing chess

Leerlingen in de Brockwood Park School

Brockwood Park School

De Brockwood Park School is een gemengde, internationale kostschool waar persoonsgericht holistisch onderwijs wordt gegeven aan circa 70 leerlingen in de leeftijd van 14 tot 19 jaar. De school is enig in zijn soort in Europa en diepgaand geïnspireerd door het werk van Krishnamurti, die de leerlingen wilde stimuleren tot een uitmuntend intellectueel niveau, zelfinzicht, creativiteit en integriteit in een veilige omgeving zonder wedijver.

Hier in Brockwood is het onze verantwoordelijkheid om een klimaat te creëren waarin vrijheid heerst. In die vrijheid kunnen we uitgroeien tot goede mensen.

Krishnamurti

Onderwijs in Brockwood behelst veel meer dan de tradionele vormen van leren. Het is niet uitsluitend gericht op intellectuele prestaties, maar de opdracht is om leerlingen te helpen bij de kunst van het leven door aspecten van het leren te combineren met gevoeligheid, onbevooroordeeldheid en zelfreflectie, zaken die veel te vaak worden verwaarloosd.

Inwoods Small School

Zoals de naam al zegt, is de Inwoods basisschool gelegen in een bosrijk gebied op loopafstand van de Brockwood Park School. De school is veel meer dan alleen een plaats in de natuur om kennis te verwerven, maar biedt de leerlingen een inspirerende omgeving waarin veel waarde wordt gehecht aan relaties, zelfkennis, bezinning en observatie, wat leidt tot een creatieve, onderzoekende en aandachtige geest.

Doe mee

Brockwood Park biedt jonge mensen (van 23 tot 35 jaar) die geïnteresseerd zijn in het werk van Krishnamurti de gelegenheid om zich daar elf maanden te verdiepen in het onderzoek en om mee te werken. We hebben plaats voor een beperkt aantal inwonende vrijwilligers, waarbij we kijken naar de behoefte aan hulp op dat moment. Kandidaten krijgen zo de kans om met gelijkgezinden serieuze levensvragen te onderzoeken in het licht van Krishnamurti’s werk.

Bovendien staan we altijd open voor mensen die geïnteresseerd zijn in Krishnamurti en meer willen weten over mogeljkheden om in Brockwood Park te werken. Misschien is er op het moment zelf nog geen geschikte vacature, maar toch is het voor ons nuttig om te weten dat je geïnteresseerd bent voor als er in de toekomst behoefte bestaat aan nieuwe staf.

We staan ook open voor vrijwiligers die thuis aan verschillende projecten kunnen werken, met name aan het vertalen van ondertitels.

Als je je wilt aanmelden, stuur ons dan een e-mail met begeleidende brief en CV.

The Grove at Brockwood Park
De Grove in Brockwood Par

Friends of Brockwood (Vrienden van Brockwood)

Brockwood Park zou niet kunnen bestaan zonder de vrijgevigheid, zorg en genegenheid – eigenschappen die we gewoonlijk met vriendschap associëren – van mensen over de hele wereld. De vele relaties die Brockwood onderhoudt met degenen die ons in de loop der jaren hebben geholpen, kunnen daarom het best worden omschreven in termen van vriendschap.Het is in dezelfde geest dat wij, als beheerders van Brockwood, uw hulp vragen om de toekomst van dit schitterende geheel veilig te stellen. Door je te registreren als Friend of Brockwood Park steun je rechtstreeks het belangrijke werk dat hier – het enige centrum op dit gebied in Europa – gebeurt en help je het erfgoed van Krishnamurti te behouden en in de toekomst voort te zetten.

Locatie